Hjemmelavet genbrugspapir

7 ting, jeg gerne vil blive bedre til

Det er ikke fordi, det skal blive en selvudviklingsblog. Men hånden på hjertet så har jeg en del dårlige vaner. Eller i hvert fald en del.. Hm. Uforløst potentiale, som jeg gerne vil dykke ned i. Det gør jeg tit. Dykker ned i mit uforløste potentiale. Det plejer ikke at ændre det store, hvis jeg skal være helt ærlig. Der er i bedste fald tale om en meget langsom udvikling. Men, men, men. Hvis jeg nu deler mine knap så heldige sider slash uforløste potentialer herinde, kan det være at jeg bliver bedre til.. Livet. Er du klar? Jeg vil gerne blive bedre til:

 1. At bevæge mig uden for parcellet
  Vi er blevet bedre til at tage i skoven og til stranden i løbet af det seneste år. Men vi kunne stadigvæk godt bruge naturen endnu mere. Men det er svært at vænne sig til det. Selvom naturen i bogstaveligste forstand er lige uden for vores hoveddør, så kommer vi ikke så ofte afsted, som vi gerne ville. Og det er for dumt. For det er en fantastisk måde at få noget “rigtigt” ud af dagen på. Noget der tænder et lille lys i maven, når man tænker på det. Som Ellas Store Stygge Sten, hun slæbte hele vejen med hjem. Eller lyden af Lille A, der sover i viklen, mens hendes søstre leger i en hule af grene. Små glansbilleder man kan hive frem, når alt ikke er helt så idyllisk.
 2. At bruge mindre tid på at rydde op
  Det er ikke fordi jeg som sådan bruger MEGET tid på at rydde op. Jeg er bare virkelig ikke en fan af konceptet. Det virker som et forfærdeligt tidsspilde hver gang. Så jeg vil virkelig gerne bruge mindre tid på det. Forhåbentlig fordi vi får ryddet meget ud i vores mange pakkenelikker, som vi er i gang med i vores smidvæk-konkurrence. Som jeg vist nok forresten fører rimeligt sikkert. Eller fordi vi finder en magisk løsning til at undgå rod. Forhåbentlig ikke fordi vi bare sænker standarderne. For de er sænket. Virkelig sænket. Helt ned.
 3. At sige pyt
  Jeg prøver virkelig at inspirere min ældste datter til at sige mere pyt. Jeg hører mig selv tale med hende om, at problemerne ikke blive mindre af, at man bekymrer sig for meget på forhånd. At de dårlige ting, der er sket, ikke bliver mindre dårlige af, at man spekulerer for meget over dem bagefter. Og jeg mener det, når jeg siger det. Det gør jeg virkelig. Men jeg gør det alligevel. Bekymrer og spekulerer altså. For meget. Pyt!
 4. At date igen
  Med min mand altså. Vi er ikke gået fra hinanden eller noget. Men efter en graviditet hvor jeg kastede op et par gange i timen, ni måneder i træk, og otte måneder med ammebaby, er jeg begyndt at glæde mig til at komme lidt væk. Ikke for langt. Men måske et smut ned på caféen på hjørnet, eller noget. Uden børn tak. Og uden telefoner.
 5. At give bedre gaver
  Det er fødselsdagssæson i vores familie. Og inden den slutter, begynder juleforberedelserne. Normalt har det betydet mange dyre gaver. Men jeg vil gerne prøve at gøre det lidt anderledes det her efterår. At give gaver der ikke er hovedløst forbrugeri. At tænke over at køb af gaver er én af mange former for omsorg. Med respekt for at fødselsdagsbarnet ikke er vågnet op med samme gloriepudsende idealer på helt samme tidspunkt, som jeg er. Men jeg er blevet lidt mere… Hippie-et… På det sidste. Hippie-et og nærig. For i 2019 går jeg hjemme. Og det bliver man rig på kærlighed af. Så det er den valuta, jeg har at “købe” gaver med. På en ikke sjofel facon, tak.
 6. At få alenetid med alle pigerne
  Det har egentlig været en rigtig god vane, at jeg havde lidt særlig alenetid sammen med hver af pigerne, men vi er ikke rigtig kommet i gang med det efter sommerferien. Jo, jeg er da alene sammen med Lille A når hendes storesøstre er i skole og børnehave. Og sammen med PePe når jeg henter hende før Ella, og Lille A sover til middag. Og sammen med Ella de mange dage hun bliver hjemme fra børnehave. Men har ikke lavet noget særligt. Det kan bare være en café-tur efter en kop varm kakao eller en tur over til ænderne i parken. Jeg vil virkelig gerne forbi den café, kan du høre. Men altså. Det skal helst være noget særligt. Noget der rummer en lille historie, som de stolt kan fortælle videre, når de snakker i telefon med deres mormor.
 7. At læse flere bøger
  Som ikke handler om børn. For dem har jeg læst en del om på det sidste. Bøger om babytegn. Morblogs. Bøger om nærværende, blidt, trygt, tæt og langhåret forældreskab. Rigtigt mange bøger om baby led weaning. Og det er skønt. Men jeg kan også godt mærke, at det er tid til at udvide repertoiret. Bare en lille smule. Du skal selvfølgelig blive ved med at læse med her, det er jo noget helt andet! Men gode forslag til børnefri bøger modtages med kyshånd.

1 kommentar

 • Super blogindslag, er selv plus blogger. Lige blevet i går.

  Har bare ikke ejet domæne… Venter lidt til mere trafik.

  Jeg vil gerne følge dig, vil du følge tilbage…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet genbrugspapir