Jeg skal ikke demonstrere i dag

8 nemme krea-idéer til påske

Påske krea børn genbrug ting

Påskeferien nærmer sig, og pigerne og jeg plejer altid at lave en masse små kreaprojekter i ferien og ugen op til. Når vi laver små kreative projekter, holder vi det altid ret enkelt. Jeg har lånt virkelig mange bøger med hjem fra biblioteket om julekrea, påskekrea, sommerkrea og jeg ved ikke hvad… Men selvom der står, at de henvender sig til børn, kræver de tit skabeloner, som vi ikke gider at følge, og en masse kreamaterialer, som jeg ikke gider at købe. Jeg synes, at det er meget hyggeligere bare at finde nogle små enkle projekter, som vi kan lave på fantasi og gefühl. Hellere en grim kanin end en kedelig eftermiddag!

Det hænder, at vi bruger lidt nyt papir, men som udgangspunkt synes jeg, at det er rigtig hyggeligt at bruge genbrugsmaterialer til den slags kreative hyggerier. Til de projekter, som jeg nævner her, brugte vi tusser, maling, vandfarve, et par kartofler, lim, sakse, nål, snor, sjove øjne, toiletruller/køkkenruller, papir (noget af det fra reklamer), karton (noget af det fra emballage), stofrester fra ødelagt tøj og forskellige rester af gamle tegninger, gavepapir og gavebånd, som jeg gemmer i en særlig krea-kasse. Nogle af krea-projekterne bliver til påskekort eller små gaver, som børnene giver omkring påske som et påskeæg. Andre af tingene bliver til påskepynt, som vi sjældent gemmer. Det et måske lidt usentimentalt, men bortset fra enkelte ting, som børnene gerne vil beholde, piller vi de genanvendelige dele fra (fx de sjove øjne) og affaldssorterer resten, når påsken er forbi. Børn (og deres voksne) er selvfølgelig forskellige på det punkt, men når vi laver krea, er det egentlig mest for hyggens skyld. Jeg synes simpelthen, at det er så hyggelig en måde, at sidde og være sammen på. Både fordi det er sjovt og udviklende for børnene at sidde med, men bestemt også fordi jeg selv hygger mig med at klippe-klistre til den store guldmedalje. Og når vi når påsken, er jeg altså ved at savne juleklipperiet.

I år har vi lavet de her 8 nemme krea-ting til påske:   

1. Gækkebreve i vinduet

gækkebrev Påske krea børn Både børnene og jeg synes, at det er vildt hyggeligt, at sidde og klippe gækkebreve. Der er noget meditativt i alle de små klip, der bare bringer os helt ned i tempo. Og – det er nok frygteligt barnligt – jeg bliver stadig helt spændt, når jeg folder gækkebrevet ud for første gang. Fordi vi klipper så mange gækkebreve, hænger vi dem også tit op i vinduet, hvor de kan pynte, indtil vi finder en værdig modtager.

2. Påske-masker

maske påske børnBørnene synes, at det er vildt sjovt at lave masker. Vi har faktisk ikke lavet dem herhjemme endnu, så det er lidt snyd at sætte den på listen… Men i ugerne op til påske lavede PePe en kaninmaske i skolen, og i påskeferien skal vi kopiere idéen… Jeg har allerede nogle idéer til påskehare- og påskekyllingemasker, men tit er børnene lige så glade for bare at lave en helt enkel maske, som de så kan tegne små påskeblomster eller dyr på. Jeg tænker, at vi skal bruge en lidt større skabelon næste gang, men jeg tror faktisk, at børnene er ret ligeglade med, hvor godt den passer. Bare det er en maske!

3. Stof-kanin med fyld

Påskehare sy børn påske krea idéDet er måske ikke verdens mest fotogene kreative aktivitet, men pigerne er virkelig glade for at sy. Så som påskeæg får de lov til at sy lidt chokolade ind i de små påskeharer, som der er oppe i toppen af indlægget. Vi brugte stofrester fra noget tøj og et pudevår, der var så ødelagt, at genbrugsbutikkerne ikke ville kunne sælge det. De allersjoveste blev faktisk de to stribede på billederne. Dem lavede vi tidligere i dag af en gammel, nedslidt body – den ene havde bodyens knaplukning i bunden og den anden var en rigtig god hånddukke. Som hale fik de en lille mini-pompom. 

4. Rulle-harer

Påskehare køkkenrulle toiletrulle børn påske krea idéRulleharerne er ret søde og bliver bare lavet af papdelen i en toiletpapirs- eller køkkenrulle, der er blevet overtrukket med et stykke reklame, og udstyret med et par ører. Rulleharerne kan klemmes sammen i hver ende og limes, sys eller klipses. Der er lige plads til en lille gave indeni, og de kan pyntes helt, som hjertet begærer. Hvis man har lyst til en påskehare, der ikke har form som en sun lolly, så lader man bare være med at klipse dem sammen. Men altså. Det er kun et plus her i huset. 

5. Påskekort med pop-op

pop-op kort børn påske krea idé

Pop-op kortene var måske den nemmeste af krea-tingene. Jeg synes, at vi skulle lave små landskaber med små, finurlige påskeharer, der samlede små påskeæg i forskellige farver. Børnene ville hellere lave hjerter og hænder, der hoppede ud i hovedet på modtageren. Så dem har vi lavet en del af. Men det bliver påskeharen, I får et billede af.  

6. Kort med rivepapir

 kort børn påske krea idé

Collage – eller rivepapir som det hedder herhjemme – er nok noget af det mest klistrede, man kan invitere sine børn til at lave. Der er lim på papiret, der er lim på fingrene, der er lim på bordet, i håret, på gulvet og under stolene. Til gengæld er det ret hyggeligt at lave forskellige små billeder. Til påske er det ret enkelt at rive papir ud i to farver og lave nogle prikkede eller stribede påskeæg, men man kan selvfølgelig lave lige hvad hjertet begærer.  Vi brugte nogle reklamer, som vi af en eller anden grund bliver ved med at modtage. Man kan selvfølgelig også bruge nyt papir, men det er næsten skørt, når der er så mange reklamer fyldt med billeder af blomster for tiden. Og selvom man har meldt Nej Tak til reklamerne, kan det jo være, at man kender nogen, der stadig får dem. Èn selv for eksempel.

7. Kartoffeltryk på kort

pop-op kort børn påske krea idé kartoffeltryk

Kartoffeltryk bliver bare aldrig kedeligt, åbenbart. Og til påske er det jo så heldigt, at kartoflerne allerede er æggeformede. Skær et par ridser, hæld godt med vandfarve på og dup løs. Her blev det til en masse tegninger og et par fine kort. Kartoffeltryks helt store fordel er også deres helt store ulempe: Det går tjept. Rigtig tjept. Så… Næste gange fjerner jeg alle de kort, som ikke skulle over-kartoffel-trykkes, før vi går i gang. 

8. Freestyle-krea

pop-op kort børn påske krea idéSom sædvanlig er langt det meste påskepynt, som børnene laver, helt frit. Selvom det er fint at have nogle idéer på forhånd, synes jeg, at det allerhyggeligste er, når vi bare sidder og laver forskellige klisterier. Det er indtil videre blevet til hjerter, hænder, æg, landskaber og kort med polkaprikkede æg. Og en masse sjove øjne. Og en hel masse lim-fingeraftryk spredt jævnt udover hele huset…

Skal du også lave påske-krea i år?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg skal ikke demonstrere i dag