Et rodehoveds bekendelser

9 sjove skattejagt-idéer

Kagemand KagekoneVi elsker skattejagte… Og vi laver dem tit til børnenes fødselsdage her i maj. Jeg kan bedst lide skattejagter, hvor børnene alle skal samarbejde med hinanden. Det synes jeg giver en hyggeligere stemning til festen, men man kan selvfølgelig også dele børnene op i hold. Hvis man altså ikke er sådan en rundkredspædagogisk type. Derudover er det meget forskelligt, hvordan vi indretter skattejagten. Nogle gange er det med fortællinger om pirater og hemmelige skatte. Andre gange laver min mand en musik-skattejagt med forskellige musik- og rytmik-poster. Andre gange igen fortæller vi bare, at det er en skattejagt, og der er fire poster – bum. Børnene lader egentlig til at være lidt ligeglade med de store fortællinger og de fine skattekort. Når bare posterne er sjove (og naturligvis en god kage- eller slik-skat), så er alting godt. Så her der 9 sjove, klassiske bud på skattejagtsposter til børnefødselsdagen… Eller til en almindelig onsdag! De har nemlig alle det til fælles, at de er virkelig nemme, virkelig sjove og kan laves lige godt af 2 som af 22. Muligvis – men ikke nødvendigvis – med undtagelse af nummer 7. God fornøjelse!

1. Smagsprøver

Det var min absolutte yndlingsleg som barn. Børnene får skiftevis bind for øjnene og skal gætte to eller tre smagsprøver hver. Nogle børn kan synes, at legen er lidt til den spændende side, så i skattelegs-regi vælger vi kun smagsprøver, som de fleste kan lide… Når vi leger den selv ender pigerne nemlig altid med at give mig citronsaft, men det kan vi jo ikke have til børnefødselsdage…

2. Følekasse

Næsten den samme leg som smagsprøver, men her skal man bare føle sig frem i stedet for at smage. I stedet for at give børnene bind for øjnene, kan man ligge tingene ind i en følekasse. Det kræver bare en papkasse med huller i, og et par mindre ting som man ikke gætter lige med det samme. Det kan være frugter, små legedyr eller en professorterning. Alt kan egentlig bruges, men man kan lige selv prøve af, hvor lette tingene er at gætte… Eller hvor ulækre de er at føle på… Alt efter alder og humør.

3. Kims leg

Der er en grund til at Kims leg er en klassiker, jeg siger det bare. 20 småting på en bakke, et viskestykke over og 15 sekunders kig. Der er mange variationer af legen, men børnene plejer altid at være vildt optagede af den.

4. Tegn og gæt

Helst med store gadekridt udendørs. Vi plejer selv at lave en liste med ting, som vi ved at børnene kan tegne. En efter en får de lov til at tegne det for resten af børnene, der bare gætter løs.

5. Forhindringsbane

Eller hiv alt stort legetøj ud på en række og suppler med puder og dyner. Forhindringsbanen kommer selvfølgelig til at se meget forskellig ud, alt efter hvad man har af legetøj og møbler, men meget lidt kan gøre det. Tunneller og balancelegetøj er sjovt, men en dyne til koldbøtter, et par grydelapper til jorden-er-giftig og et sjippetorv til gå-på-line fungerer helt lige så godt.

6. Musiklege

Nu er jeg så heldig at have en musiker, musiklærer og rytmikunderviser i en og samme mand. Nemlig i min mand. Men mindre kan jo også gøre det… Stopdans er f.eks. en ret sikker vinder, næsten uanset alder.

7. Slå katten af tønden

Eller flamingoen af pinataen Det er måske ikke det mest bæredygtige bud, men til gengæld er det virkelig sjovt. Og børn synes egentlig, at det er sjovere at slå katten af tønden i maj end til fastelavn, hvor alle andre gør det.

8. Gåder

Gåder skal selvfølgelig afstemmes med børnenes alder, men især de lidt større børn, synes tit, at det er rigtig sjovt. Med de mindre børn kan det være gåde nok at skulle gætte et dyr ud fra ledetråde, og få en ny ledetråd, hver gang de går i stå.

9. Dåsekast

Stil en række dåser, du ikke er for knyttet til op som en pyramide, på en række eller i bowling-mønster. Stil børnene op i behørig afstand fra dåserne og lad dem prøve at vælte dåserne ved at kaste med en bold. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men det er vildt skægt. Også for voksne. Har jeg hørt.

Hvilke favoritposter har du til skattejagt?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et rodehoveds bekendelser