Inden da, så er man jo bare, del 1.

8 ting i en hjemmeunges kalender

Hvis man vælger at blive hjemmegående mor, bliver man udsat for lidt af hvert på fordomsfronten. Det gør man i den grad også som hjemmegående barn over 1 år. Mange synes heldigvis, at det er rigtig skønt, at jeg har muligheden for at tilbringe så meget tid sammen med børnene… I de første dyrebare år. Dem man altid bliver advaret om, går alt for hurtigt. Men så er der de andre. Dem der mener, at man ikke kan blive stimuleret nok udenfor børnehaven. Måske de tror, at hjemmegående faktisk kun går rundt derhjemme? Tuller rundt fra morgen til aften bag nedrullede gardiner uden at se solens lys? På fredag er det officielt Ellas første dag som hjemmeunge, da hun er meldt ud af børnehaven fra den første, men hun havde sidste dag i børnehaven før jul. Selvom vi ikke helt er kommet ind i vores hverdag endnu, så falder den mere og mere på plads. Sidste uge så sådan her ud:

  1. Biblioteksarrangement
    Onsdag lagde vi ud med en tur på biblioteket. Bibliotekarerne læste højt. Ella og de fremmødte børnehaver fik øvet at sidde stille og at være væk fra deres normale rammer. Og så var der kakao. Ella syntes at det var det mest fantastiske hun nogensinde havde oplevet.
  2. Gymnastik med far
    Hver uge går Ella til gymnastik med sin far, og hun elsker det. De tumler og hygger med de andre forældre og børn, og får lidt tid uden søskende og mødre. Eller altså… Bare mig. I ental.
  3. Legestue
    Torsdag tog jeg i legestue med Ella og Lille A. Der blev sunget, leget og formet modellervoks til den store guldmedalje. Ella kaldte det i starten for familiebørnehaven og snakkede meget om, at man da burde have forældre med i alle børnehaver. En del af mig ville ønske, at vi bare kunne fortsætte i hendes gamle børnehave. Altså plus en mor og en baby… Men Legestuen giver hende mange af de samme ting, som børnehaven gjorde. Det er skønt for hende stadig at kunne lege på samme uforpligtende måde som i en børnehave: Ud og ind af forskellige legefællesskaber der blandes på kryds og på tværs.
  4. Violin-time
    Ella har længe gerne ville starte til violin og efter sommerferien er hun gammel nok til at begynde i musikskolen. Hun har derfor været henne og få en mini-violintime, for at se om det virkelig var noget for hende. Og det tror jeg, at det var! Vi har i hvert fald øvet violin-strøg og bue-motorik lige siden…
  5. Skolefodbold
    Et andet af ugens højdepunkter var da vi tog ud for at se PePe spille skolefodbold. Selvom jeg ikke tror, at Ella fik set så meget fodbold… Hun havde travlt med at lege med nogle af alle de andre børn, det var med. Der var både labyrinter og hemmelige huler under tribunerne. Og under en af dem boede der en magisk enhjørning!
  6. Familiebesøg
    Vi ser som regel vores forældre en del, og i denne uge var vi henne hos mine forældre… Lige så forskellige mine forældre er, lige så gode er de for børnene på hver deres måde. Min mor sporer sig hurtigt ind i børnenes univers og finder på fantastiske lege og teaterstykker sammen med dem. Min far lader dem lige omvendt blive en del af sin verden og fortæller dem gladeligt i timevis om honningbiernes yngelpleje eller om den biodynamiske kalenders streg- og blomsterdage. Og de lytter og lytter. Og spørger og bliver taget alvorligt.
  7. Legeaftale
    Ella har jo stadig sine gamle venner fra børnehaven, og dem vil vi meget gerne blive ved med at lave legeaftaler med. I weekenden var Ella derfor hende hos en af sine veninder i flere timer, hvor de rigtig legede og hyggede sig…
  8. Fjumse rundt
    Men vi har også dage hvor vi “bare” er vaskeægte hjemmelige hjemmegående. Det har de sidste dage budt på. Og det har faktisk været rigtig dejligt… Især fordi alle tre piger har været hjemme hos os, imens PePe har været forkølet. Med timevis af søsterleg, uden afbrydelser eller skemaer…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inden da, så er man jo bare, del 1.