Barn nr. 3

Mor? Er det rådne æg?

aeg5

Skreg mig 3-årige begejstret, da vi tog æggene op af vandet.

Jeg elsker traditioner, og en af mine yndlingstraditioner som barn var at koge æg i påsken. Vi ville koge æggene i silkepapir eller løgskaller, for at de kunne tage farve og pynte på påskefrokostbordet. Nogle gange ville vi endda binde elastikker om æggene for at lave fine stregmønstre på skallerne eller fastgøre blomster og blade med nylonstrømper og elastikker. Jeg fortalte børnene om vores farvede æg, og de også, at vi skulle prøve at farve æg. Med det samme fik jeg det lidt svært ved tanken. Børnenes mad skal jo gerne være lidt sund. Og helst økologisk, hvis det er muligt. Og allerhelst ikke bestående af nylonstrømpemicroplast og ikke-fødevaregodkendte silkepapirsfarvestoffer. Og jeg var løbet tør for løgskaller.

Heldigvis havde vi farver på lager. En slunken pose frossen spinat i den nederste skuffe i fryseren og en glas rødkål som ingen havde rørt siden jul. Så vi kogte en gryde med rødkålsvand og en gryde med spinatvand. Da det havde boblet længe nok til at farve vandet lilla og lysegrønt, tilsatte vi eddike og kogte æggene i vandet. Jeg kiggede til æggene undervejs og glædede mig over at de tog imod farven. Spinat- og kålbladene dannede fine kulørte mamoreringer på æggeskallerne. Og så helt uden fæl kemi. Jeg følte mig ret snedig over mit påfund.

aeg6

Æggene fik lov til at køle af på altanen, før jeg lod pigerne fiske dem op af gryderne. Jeg ventede triumferende i baggrunden. Så kom skriget. Ikke skræmt, men jublende. Rådne æg. Monsteræg. Kan vi lave dem til Halloween?

Nej.

Vi fejrer ikke Halloween.

Og det er smukke, dekorative marmoræg!

aeg2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barn nr. 3