7 ting jeg har lært om min mor…

Veganske cookies med chokolade og valnødder

 

Jeg er ikke veganer. Men det er verdens bedste cookies altså… Derudover tror jeg, at de fleste af os spiser flere animalske produkter end naturen, vores kroppe og dyrene har godt af. Så jeg elsker, når jeg finder veganske opskrifter uden soja, der smager helt lige så godt – eller bedre – end de almindelige opskrifter. Og det gør de her cookies altså! De er sprøde og seje, og smager helt fantastisk! Kagerne kan sagtens bære at blive lavet uden valnødder, og jeg blander gerne kun valnødder i halvdelen af dejen. Man kan også sagtens helt undvære både valnødder og chokolade, da de smager skønt i sig selv. Men hvem har lyst til at undvære chokolade…

Opskrift på veganske cookies med chokolade og valnødder

Opskriften giver 24 cookies

Ingredienser:
400 gram mel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk salt

1 pakke smørbart (225gram)
100 gram rørsukker
200 gram brun farin
3 tsk vanillesukker

8 spsk aquafaba (kikærtelage – der er nok i en dåse kikærter)

200 gram groft hakket mørk chokolade, 70%
evt. 50-100 gram groft hakkede valnødder (jeg brugte 50 gram til halvdelen af dejen)

Sådan gør du:

  1. Pisk aquafaba til skum i en lille skål.
  2. Bland mel, bagepulver, natron og salt i en ny skål.
  3. Find en tredje skål frem. Pisk “smørret” med vanillesukker, sukker og brun farin, til det ikke knaser længere.
  4. Rør aquafaba-skummet i smør-blandingen.
  5. Rør forsigtigt melet i. Tilføj lidt ad gangen.
  6. Fold chokoladen og de hakkede valnødder i dejen.
  7. Fordel dejen på bagepapir på et skærebræt eller en bageplade, der er lille nok til at kunne komme i køleskabet. Kagerne skal ikke trilles til kugler, men bare klattes ud med en spiseske. En spiseske med stor top giver 24 store cookies. Jeg lavede sidst 4 uden chokolade, 10 med chokolade og 10 med både chokolade og valnødder.
  8. Stil kagerne i køleskabet i mindst 30 minutter. De kan sagtens stå der meget længere.
  9. Bag kagerne på to bageplader ved 200 grader (almindelig ovn) i 15 minutter. Kig til dem undervejs, de må ikke få for meget.
  10. Lad kagerne afkøle lidt på en rist.

Spises varme, lune, kolde eller lige som du bedst kan lide dine cookies. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 ting jeg har lært om min mor…