Julebag: 6 favoritter

Julefavorit: Veganske kanelsmåkager

Hver jul bager jeg kanelsmåkager. Det er mine yndlingssmåkager, så jeg kan faktisk også finde på at bage dem, selvom det ikke er jul. De er sprøde, lækre og smelter på tungen.  Og så er de utrolig lette at lave. Som barn lavede jeg dem tit sammen med min mor og søster. Og vi lavede dem altid i min farfars kødhakker, der har en småkageplade, som man kan sætte for. Jeg ikke selv har en kødhakker, så jeg har faktisk lånt farfars kødhakker i år. De fleste andre år har jeg bare formet kagerne på andre måder, men der er bare noget ekstra hyggeligt ved at kopiere julen fra ens barndom. I år har jeg til gengæld lavet kagerne i en vegansk version, så alle gæsterne kan spise med. Og jeg kan faktisk ikke smage forskel. Hvilket er en god ting. En virkelig god ting.

Opskrift på veganske kanelsmåkager til jul

Ingredienser:

1 dl lage fra en dåse kikærter – der er over 2 dl i en dåse (eller 2 æg)
500 gram mel
4 tsk bagepulver
8 tsk ægte kanel (eller 6 tsk alm. kanel)
250 gram smørbart
350 gram rørsukker (eller 380 gram hvidt sukker)

Sådan gør du:

 1. Pisk kikærtelagen til skum.
 2. Bland imens melet med bagepulver og kanel, og smulr smørret heri.
 3. Tilsæt sukkkeret og melet til kikærteskummet, og rør godt.
 4. Stil småkagedejen på køl i mindst en halv time. Dejen kan også gemmes et par dage på køl, eller fryses i ruller.
 5. Form småkagerne. Man kan f.eks.:
  Køre dejen igennem en kødhakker med småkageplade, og skære strimlen ud i småkager på 2-3 cm.
  Rulle dejen ud på et meldrysset bord og udstikke kager med forme.
  Trille dejen til pebernødder.
  Trille dejen til kugler lidt større end pebernødder, der mases flade med en gaffel.
  Rulle dejen til en pølse og skære pølsen ud i tynde kager.
 6. Bag kagerne ved 185 grader i 5-10 minutter, indtil kagerne er gyldne i midten og lysebrune i kanten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julebag: 6 favoritter