Mine nytårsforsætter

Hummus uden hvidløg

Jeg er ret glad for hummus. Jeg tror faktisk, at jeg kunne leve uden andet pålæg. Jeg har flere forskellige opskrifter og varierer med tahin, soltørrede tomater, chilli, ingefær, hvidløg og næsten alt hvad krydderihylden kan byde på. Det eneste problem er, at jeg ikke altid lykkes med at få alle i min omgangskreds til også at gnaske hummus i lange baner. Og hvidløg er altså bedst, hvis alle er med på legen. Derfor er jeg også blevet rigtig glad for min mors hummus-opskrift, der er lavet på løg i stedet for hvidløg, og ikke giver nær så slem hummus-ånde… Faktisk er jeg blevet så glad for den, at hun lagde den ned i min julegave-kurv, så jeg ikke behøvede at ringe og bede hende om den hvertandet øjeblik. Det er nu ikke fordi, det er en kompliceret opskrift, tværtimod. Min hukommelse er bare lidt for udfordret for tiden, til at kunne huske opskrifter med mere end tre ingredienser. Jeg bebrejder min amme-hjerne. Altid. Også i de perioder hvor jeg ikke har ammebørn, jeg mistænker skaden for at være permanent. Uanset om jeg bruger kikærter fra pakke, dåse eller koger dem selv, gemmer jeg forresten altid lagen, eller det vand det har kogt i. Det lugter som kattemad, men det er fantastisk i bagværk. Det smager ikke igennem, men det får til gengæld brødet til at hæve rigtig godt. Videre til opskriften:

Min mors lækre hummus uden hvidløg

1 stort løg
2 pakker (480 gram) kikærter
2 friske chillier (+ evt. en ekstra til pynt)
1 tsk spidskommen
1 tsk godt salt
3-4 spsk citronsaft
0,5-1 dl olivenolie

Ingredienserne blendes og smages til. Jeg kan godt lide, at hummusen har lidt tekstur, min mor blender den derimod helt blød. Begge dele kan faktisk være ret lækkert. That’s it. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine nytårsforsætter