Må jeg amme i en burka?

Top 10 BLW-retter (6 måneder)

Baby Led Weaning er blevet en mere og mere udbredt måde at introducere barnet for den første mad. Alligevel kan det være lidt svært at vide, hvor man skal starte. Vi har i denne omgang tilbudt vores datter BLW-mad, siden hun blev 6 måneder, og jeg syntes, at noget af det sværeste var at finde ud af, hvad vi skulle starte med at give hende. Selvom hun er barn nr. 3, kunne jeg simpelthen ikke huske, hvilken mad der er bedst som barnets første mad. Så her er de 10 typer BLW-mad, som vi har været gladest for i de første par uger:

 

 1. Hvad vi spiser!
  Vores datter spiser som udgangspunkt det, som vi spiser. Selvfølgelig er der ting, vi undgår at give hende. Primært salt, mælkeprodukter og ting, der kan sidde fast i halsen – altså ting tungen ikke kan mose ved at mase det mod ganen. Sundhedsstyrelsens anbefalinger om modermælk/modermælkserstatning i grøden omgår vi ved, at jeg ammer hende før hvert måltid. Vi giver hende også gerne lidt mere fedtstof i hendes portion, end vi gør i vores egne. Men derudover spiser vi det samme allesammen.
 2. Grøntsager
  Grøntsager skal der naturligvis til! Vi har været særligt glade for grøntsager med “håndtag” som agurkestave samt dampede broccoli- og blomkålsbuketter. Løse majs og ærter er det også gået overraskende godt med, selvom vores datter jo slet ikke har noget pincetgreb endnu: Hun griber bare en håndfuld og stikker den i mundet. Eller i ørerne, eller ud over gulvet, alt efter mæthed og humør.
 3. Æg
  Æggene skal selvfølgelig være gennemtilberedte, så en båd hårdkogt æg er oplagt. Vi har også været rigtigt glade for ægge-vafler. Det er bare at hælde 4 scrambled eggs i et vaffeljern og servere et vaffelhjerte til maden. De to store børn er også ret tilfredse med at få en æggehjertemad til frokost.
 4. Brød
  Mange tilbyder barnet bondebrød, babybrød, rugbrød uden kerner eller ristet toastbrød som en del af Baby led weaning, og vi har også prøvet lidt forskelligt. Problemet er bare, at det meste brød er tilsat salt, og det skal de små selvfølgelig ikke have. Derudover kan det være svært at finde økologisk brød uden kerner i butikkerne. Derfor har vi været gladest for hjemmebagt brød og boller. For det meste tager jeg en lille portion fra til baby-boller, og bager resten som sædvanligt med kerner og salt.
 5. Frugt
  Melon, jordbær, blød pære, kiwi og bananer med et lille (vasket) håndtag af bananskrællen. Skønt, nemt og lækkert.
 6. Kiks
  Ja, ikke Digestive. Men havregrynskiks af havregrødsrester eller havregryn og banan er gode at klatte ud på en bradepande, og bage i ovnen til de hænger sammen. Majsgrød kan man bare stille på køl i små forme, eller man kan skære den kolde grød ud i stænger direkte fra gryden. Ikke det måltid vi oftest DELER, men perfekt til en lille babyhånd og nemt at have med på tur eller besøg.
 7. Pandekager
  Vi har kun prøvet bananpandekager endnu. Nettet BUGNER af BLW opskrifter på pandekager med alverdens bær, frugt, og grønt. Vi skal helt sikkert prøve en del af dem, men bananpandekagerne har været lidt for populære blandt børnene til, at vi finder nye opskrifter lige med det samme. Okay, jeg har spist flest, men altså. De er sunde, gode og så er det altså frygtelig sundt at være fælles om et måltid…
 8. Rodfrugter
  Bagte rodfrugter i stave og kogte kartofler i både, er en virkelig nem måde at tilbyde klassisk dansk mad den første tid. Punktum.
 9. Madmuffins
  Før jeg i sin tid rigtigt fik undersøgt Baby Led Weaning, var jeg ret sikker på, at det primært bestod af at give sit barn muffins. Det var der en god grund til, for det er utrolig nemt at smide noget mos, grød, æg eller hvad som helst andet i en muffinform og kalde det en madmuffin. Det er også en ret god måde at undgå madspild på.
 10. Grød og mos
  Vent, handlede det ikke om BLW det her? Tjo, men vi tilbyder stadig mos og grød i det omfang, vi selv får det. Især har hummus (uden salt) været et stort hit.Vi fylder nogle gange maden på en lille ske, men hun får egentlig mest ind i munden af at skovle smat-maden op med fingrene, uanset om hun spiser det alene eller som dip. Med dip menes, at jeg splatter det ud over noget broccoli. Det sviner en del, men det er skønt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må jeg amme i en burka?