Hvad vi (ikke) skal i vinterferien

8 baby-musthaves (6 til 12 måneder)

Babyer har ikke brug for særlig meget… Og så alligevel. For der er nu engang nogle ting, der gør livet med en baby en hel del sjovere og lettere. Når det er sagt, så har vi ikke haft brug for de fleste af de ting, man kan finde i babysam eller lignende butikker. Derfor har jeg lavet en fortsættelse til min liste over det vigtigste babyudstyr for en baby mellem 0 og 6 måneder. Vi bruger stadig stort set alle tingene på den liste, selvom Lille A er blevet et år.. Måske lige med undtagelse af tøjet, der har skiftet størrelse. Og noget af legetøjet der er pakket væk eller sendt videre til genbrugsbutikken. Men efter det første halve år er der kommet flere ting, som vi har været meget glade for, og brugt hver dag. Listen er ikke en liste med ting, vi absolut ikke kunne undvære, hvis vi tog en uge i sommerhus. Der kunne vi nok klare os med bleer, tøj og en vikle. Men det er en liste over de ting, vi bruger hver eneste dag, og som gør vores liv en hel del lettere.

 1. Højstol
  Omkring 6 måneder begyndte vi så småt at introducere mad efter BLW-metoden. En af de mest uundværlige ting har derfor været vores højstol. Og Ikeas billige Antilop-model har været den, vi har været gladest for. Jeg ville have foretrukket en højstol, der ikke var lavet af plast… Ikke kun fordi det ser pænere ud på Instagram-billeder, men (også) fordi jeg har større tillid til egetræer end jeg har til plast-fabrikker. Vi har også haft en 100 år gammel, smuk træstol og en tripptrapp-stol, men Lille A har bare ikke siddet særlig godt i dem… Måske det kommer. Stolen fra Ikea er nu uden BPA, og vældig nem at gøre ren. Og så medfølger der sele og bakke, hvilket kan være en fordel når man har at gøre med en baby, der er meget interesseret i at afprøve tyngdekrafts-begrebet. Lille Einstein.
 2. Forklæde
  Som sagt har vi introduceret mad efter BLW-konceptet… Det er en fancy måde at sige på, at vi lader vores børn sidde og smøre deres mad udover sig selv, deres stole og af og til deres munde… Det er billig underholdning, og de lader virkelig til at nyde det. Vi nyder også, at slippe for at made barnet, men metoden har sine ulemper. Primært svineriet. Om sommeren har vi bare ladet børnene spise i deres ble, og tørret diverse madrester af dem efterfølgende… Men om vinteren har det vist sig praktisk at iklæde dem et forklæde i stedet for en almindelig hagesmæk. Vi har derfor købt en masse brugt. Nogle er fra Ikea, andre er hjemmesyede. Så længe der er ærmer og en lomme til at gribe madrester, fungerer de helt fint.
 3. Metal-service
  Apropos min manglende entusiasme omkring plast er vi også ret glade for Lille As metal-tallerken… Den har vist sig også at være et ret godt valg og er den eneste, der har holdt et halvt år. Hverken bambus eller andre materialer lader til at holde til opvaskemaskinen… Eller afprøvningerne af tyngdekrafts-begrebet.
 4. Blepapir til stofbleerne
  Jeg vil undgå detaljerne, men bare påpege at papirsindlæg i stofbleer er en fordel, når barnet begynder på fast føde. En klar fordel.
 5. Gode bøger
  Omkring 6-7-måneder begyndte vores børn også at være interesserede i at få læst bøger højt. Og jeg synes, at det er så hyggeligt! Ikke fordi vi terper bøger a la De 1000 Første Ord hver dag, eller læser op af Kierkegaards samlede værker… Men et par gode babybøger går man aldrig galt i byen med. Vores børn har ikke haft brug for en masse forskellige bøger det første år. Men til gengæld har de (jeg) været ret kræsne i udvælgelsen af bøger. Det er fint med bøger, der har flapper eller føle/røre-elementer… Men det vigtigste har været at bøgerne havde meget hårde sider, ret korte tekster og store, klare, enkle motiver. Muldvarpen skal smile stort og helst være tildelt en primærfarve.Ikke noget med douchede gråtoner eller nuancer af gammelrosa!
 6. Træ-legetøj
  Mine børn har ærlig talt nok været ret ligeglade med, om deres legetøj har været lavet af plastik, træ eller massivt guld. Men det har jeg ikke… Og når jeg kan lide deres legetøj, er der bare større chance for at jeg selv gider at lege med det. Det lyder måske lidt egoistisk eller fjollet, men jeg synes faktisk, at det er vigtigt, at man går ind i legen med en ægte lyst til at lege med sine børn. Og jeg synes, at det er skønt at stable Grimms regnbue i forskellige artsy-fartsy-mønstre. Eller at spille en lille melodi på den kønne xylofon. Udover regnbuen og xylofonen har vi (også børnene, altså) været glade for stabeltårn, sanse/rasleklodser, hammerbrædt og et hammerbrædt med indbygget xylofon!
 7. En trappe og et sofabord
  Vores børn har både nogle tumlemøbler og en fin morfar-lavet dukkevogn, som de har leget en del med, fra de begyndte at kunne kravle og gå med støtte. Men ærlig talt, så har de to helt uundværlige ting været en trappe at kravle på, og et sofabord at gå rundt om. Har du ikke et sofabord, så køb et. Og har du ikke en trappe, så opsøg nogen, der har en. Det er helt nødvendigt.
 8. En gynge
  Du behøver ikke at købe en selv, du kan også bare opsøge den på en legeplads. Men et liv uden gynger, er kun et liv halvt levet. Eller det mener Lille A i hvert fald. Og det er trods alt hendes liste.

 

Er der nogle ting, som du synes mangler fra listen?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad vi (ikke) skal i vinterferien