Fordomme om hjemmeunderviste børn

11 udendørs lege 

Det har måske ikke været den varmeste sommer i mands minde, men det er alligevel skønt at tage legen med udenfor. Jeg har samlet 11+ lege der er skønne til en varm eftermiddag i baghaven. Bare klik på titlen, for læse mere om legen. Hvis i er mere i humør til sanselege har jeg også samlet 10 sanselege, perfekte til en varm sommerdag og 50 sanselege, der er skønne i al slags vejr.

1. Mal med kridt

Et af de første opslag på min legeprofil, var det her tip til hjemmelavet kridtmaling, og jeg kan se at der er mange, der har leget med det siden. Det er også en virkelig sjov måde at få genbrugt gamle rester på!

2 Lav en vandpjasker 

Prik huller i bunden af en sodavandsflaske eller plastikbøtte med hank, og nyd mange timers vandleg i baghaven, badekarret eller på stranden. 

3 Fuglebade

Har i allerede et fuglebad i baghaven? Hvad så med et bibad? Hold havens dyr hydrerede med et skønt lille sommerprojekt for hele familien.

4 Mudderkøkken

Er det overhovedet en rigtig have, hvis man ikke har et mudderkøkken? Mone vil sige nej. I linket kan du læse om vores mudder-køkken-musthaves!

5 Kridtbaner

Lav en kridtbane, der er lidt mere avanceret end de almindelige hinkeruder. Denne her er fuld af hop, spring, balance, leg og læring. Man kan også lave en motorikbane, der er lidt lettere for de yngste, men man kan sagtens lave den, så både store, små, voksne og børn får udfordret motorikken.

6 Natursanseflaske 

Sanseflasken er først en sjov puttekasse. Så bliver den til en opdagelses- eller sanseflaske. Eller måske til en naturbåd? Hvis I laver flere kan de også blive til et smukt bowlingsæt.

7 Fiskedam

Fiskedammen er en skøn måde at udvide vandpjaskeriet på en varm sommerdag. Og vandpjaskeri er som regel sjovest udendørs. Men man KAN selvfølgelig også snyde og tage legen ind på køkkenbordet eller i badekaret, hvis det regner.

8 Naturbingo

Brug pyntede æggebakker til at samle fine naturmaterialer i, eller find materialerne med naturbingo!

9 Natururo

Eller opbevar de fine naturfund i en uro, når i kommer hjem!

10 Trylledej og modellervoks 

I kan også gå på jagt efter småblomster og blade, der kan bruges som aftryk til trylledejen, eller måske ligefrem bages sammen med figurerne. Det er også ret sjov at inkorporere naturen, når I leger med modellervoks, der er flere tips til hvordan I kan det lige her og her.

11. Mindfulness i naturen 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fordomme om hjemmeunderviste børn