Veganske cookies med chokolade og valnødder

9 ting før du vikler

Fastvikler, strækvikler, klik-dimser, ringslynger, mei tai, vikletai og jeg ved ikke hvad. Slyngeverdenen er fantastisk, men den er ikke ligefrem begyndervenlig. Faktisk kan det hele føles lidt uoverskueligt som begynder. Især hvis man som gravid eller nybagt mor føler, at det kun er en blandt de titusinde andre ting, man skal have styr på. Man kan heldigvis sagtens få en masse ud af at vikle, uden at være ekspert i avancerede bindinger eller investere i vikler til flere tusinde kroner. Det får jeg. Vikler og slynger er faktisk en helt fantastisk måde at få dagligdagen til at glide lettere, og samtidig styrke båndet til det lille (eller større) barn og støtte barnets motoriske udvikling. Så det er bare at komme igang. Men tjek først lige, at du har styr på de her 9 ting, før du vikler dit barn:

 1. Slyngegalleriet på Facebook
  Du har fundet ud af, at der er nogle smarte tørklæder, der hedder vikler. Eller Slynger. Men du er ikke helt sikker på, hvad forskellen er. Du er heller ikke helt sikker på, om det er noget for dig, eller om det er verdens mærkeligste kult. (Svaret er sandsynligvis begge dele.) Slyngegalleriet har over 17.000 medlemmer på Facebook, fra begyndere til garvede viklere, og der bliver ved med at komme flere til. Gruppen er fuld af råd, hjælp og viklekærlighed. Det er derfor også stedet, du skal starte med at snuse til vikleriet. Men pas på. Man kan nemlig godt blive lidt skræmt af det indforståede slyngesprog, hvor folk let kan spørge om “GSM er på din DISO”. Som det allerførste skal du derfor gå ind i gruppens filer og læse dokumentet “Forkortelser og slyngesprog”. Og så læse det igen. Og igen. Og en gang til når du glemmer, hvad TOAK betyder. Jeg tjekker stadig, men bare rolig, nørderiet er det hele værd.
 2. Størrelse og materiale på viklen

  Du har svælget i skønne bærebilleder og hyggelige beretninger om vikler på Slyngegalleriet. Du er sikker på, at du må eje en vikle. Og at fastvikler er alle andre bæreredskaber moralsk overlegne. Naturligvis. Men hvilken vikle skal du have fat i? Der findes mange forskellige vejledninger til, hvilken størrelse vikle, du skal vælge, og hvilket materiale den skal være i. For de fleste vil det være fint at starte med en vikle i ens basis-viklestørrelse. De fleste webshops har en guide til, hvilken basis-størrelse man er. Jeg kan rigtig godt lide den guide, som BærKærligt har lavet.
 3. Grams og slyngebiblioteker

  Du har læst. Du har besluttet dig for, at du skal have en begyndervenlig, grøn fastvikle i str. 5 med silke og kæmmet bomuld. Men du tør alligevel ikke købe en rigtig, ægte slynge. Øhm vikle! For hvad hvis det slet ikke er noget for dig. Heldigvis er der masser af muligheder for at prøve en vikle. En af mulighederne er at “tage til grams”. Grams bliver arrangeret i forskellige facebook-grupper for vikler og slynger. Her kan man mødes og mærke/prøve hinandens vikler. Nybegyndere uden vikler er som regel også meget velkomne. Derudover findes der også såkaldte slyngebiblioteket, hvor man kan prøve forskellige slynger. Der er en samlet liste over dem inde i Slyngegalleriet. Jeg har aldrig været modig nok til at begive mig afsted til hverken slyngebibliotek eller grams. Men det betyder jo ikke, at du også skal være en asocial kujon.
 4. Wraptrack

  Du har været til grams, og du har besluttet dig for, at du ikke skal have en grøn silkevikle. Du skal have en regnbue-Yaro, skal du. Ligesom Camilla fra grams. Ja, okay, det der grams bliver aldrig helt normalt at få med i en sætning, men sådan er det altså at vikle. Men nu ved du ikke, hvad du så skal gøre. For hvor mange regnbue-Yaroer er der lige at vælge imellem? Du skal selvfølgelig slå viklen op på Wraptrack og tjekke, om den nu også havde det helt rigtige blend, gsm og så videre. Og så skal du savle videre over de tusindevis af andre vikler, man kan se derinde.
 5. Second Hand vikler og slynger
  Du er nu helt klar til at købe din første vikle. Men, men, men. Tina fra dit tredje grams fik dig overbevist om, at det er bedst at starte med en vikle, der er gået til, så den er smørblød. Men den Ellevill-vikle med hør, som du faldt pladask for på wraptrack, er ikke til salg på DBA. Hvad gør du nu? Tilmelder dig en af de mange salgsgrupper på facebook, selvfølgelig. Slyngesalg og SlyngeSkolen Second Hand er to gode steder at starte. Og ja. Det er helt normalt at brugte vikler sælges til nyprisen. Nogle gange endda dyrere. Smørblødhed og sovestøv er ikke gratis.
 6. Wrap You In Love på Youtube

  Du har fået købt en alt for lækker Antipoppe. Men hvor skal man starte? Med at binge alle Wrap You In Loves youtubevideoer selvfølgelig. Eller evt bare starten af videoerne på en af de afspilningslister, der passer til størrelsen på din vikle. Eller som er lavet til begyndere. Alt efter ambitionsniveau. Og så igang med at øve den der ser nemmest ud med en dukke.
 7. Slyngevejledning

  Du er begyndt at mistænke den der Antipoppe, for at være alt for dyr. Dine veninder undrer sig. Din far driller dig. Din kæreste er ved at være irriteret. For din åh så smukke, smørbløde fastvikle har ligget i flere uger uden at blive brugt. Det viste sig at være sværere end som så at lave et superman-toss for at få din nyfødte om på ryggen. Og du er muligvis traumatiseret for livet. Tør du overhovedet prøve at vikle igen? Ja, selvfølgelig gør du det. Det er derfor, der findes slyngevejledere. Nogle gange rejser de endda ud til forskellige åbent hus-arrangementer. Find en!
 8. #normalizeokaywrapjobs
  Du vikler! Barnet sidder fint. Viklen føles let. Meeeeeeen, det ligner altså ikke helt den fine afslutning, som du så inde i Slyngegalleriet. Ind og følg #normalizeokaywrapjobs på Instagram. Og like hvert eneste af de billeder, der dukker op, som om det var din nye hobby. For det er det faktisk. Så følg også lige #slyngegalleriet, nu du er der. Og Wrap You In Love har jo faktisk en profil derinde…
 9. Kage
  Du er nu klar til at bevæge dig ud i det fri med din baby i viklen! Frihed! Ingen barnevognsslalom igennem Netto! Ingen akavethed over at din Emmaljunga ikke efterlader plads til Fru Olsen med rollatoren i bussen. Ingen regler! Lige indtil du støder på en anden viklemor, midt i Tivoli. For nu skal du gå hen til hende og sige kage. Bare kage. Måske hun er med i Slyngegalleriet. Måske hun forstår, at du casual henviser til en flere år gammel tråd. Måske du skaber dig en ven for livet. Eller måske hun ikke er medlem. I så fald kan du bruge den næste times tid på at forklare dig selv. Eller kante dig hurtigt væk igennem menneskemængden, som verdens mest pinligt berørte kænguru. Men hey, det kan du også. For du vikler!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske cookies med chokolade og valnødder