Den sidste "søde" ventetid

En baby på stoffer…

bleer-3

Sådan én kunne jeg godt tænke mig at have denne gang.

Med vores to store piger brugte vi engangsbleer. Først og fremmest fordi vi boede i lejlighed med uendelige ventetider på den ene maskine i vaskekælderen. Men også fordi jeg på trods af utallige røde numser, der kun gik væk med hjælp fra kogtvandsklude, egentlig aldrig overvejede stofbleerne helt seriøst… Men jo mere jeg læser om stofbleer, jo mere får jeg lyst til at give dem en chance. For hvem vil ikke gerne undgå lidt mere kemi omkring sin lille pode? Eller i hvert fald skifte de lidt triste plastikbleer ud med nogle åh så yndige mønstre i velour, bomuld og uld? For helt ærligt, så er der bare noget helt vildt nuttet og romantisk ved stofbleerne. Så denne gang prøver vi stofbleerne af, både de moderne og de gammeldags. Så må vi se, om de stadig er ligeså nuttede og idylliske, når først den står på vask i lange baner. For en sikkerheds skyld har vi alligevel valgt også at have engangsbleer på lager, og hvis baby ikke kommer i stofble 24 timer i døgnet, er det også helt fint.

bleer-1

Indtil videre har jeg mest forøget lageret af gammeldags stofbleer, for dem kan jeg altid bruge lidt flere af. Hertil kommer et par snappies, nogle flere vaskeklude, fleeceindlæg klippet ud af et kasseret tæppe og nogle Kina-lommebleer, som jeg ikke har den store tiltro til. Og som nok ikke er så vanvittigt miljø- eller kemibesparende, hvis jeg skal være helt ærlig overfor mig selv. Af mere øko-korrekte, moderne stofbleer har jeg købt to formsyede (Anavy og EcoPosh), to AIO (Lil Joey) og et PUL-cover (Rumparooz) fra MiniE. Især den fra EcoPosh virker virkelig blød, efter at den har været vasket et par gange. Derudover har jeg købt fem strikkede uldcovers, som jeg har lanolinbehandlet efter bedste evne – så nu er jeg spændt på, om det virker.

bleer-2

Planen er, at vi til at begynde med starter med det lille lager og evt. supplerer med nogle ekstra indlæg eller flere af de formsyede bleer. Når lillemusen er blevet stor nok til at passe en onesize, låner vi en prøvepakke fra KoOgKo eller MiniE, og tager den derfra. Jeg har nu et godt øje til Petit Lulus SIO, der burde kunne passe allerede fra 4 kg. Hvorfor? Fordi de kommer med de fineste blomster- og pindsvinetryk. Så måske jeg bliver klogere. Jeg håber virkelig, at stofbleerne kan fungere, men drukner vi i vasketøj og bleer, der ikke virker, så er jeg også helt tilfreds med, at baby kommer i stofble når overskuddet er der, og at vi i det hele taget gav det en chance.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den sidste "søde" ventetid